Stół to centralne miejsce kuchni
Kuchnia to często centralne miejsce naszego domu, które tętni życiem. W kuchni jemy, krzątamy się, rozmawiamy, siedzimy. Nie ma kuchni bez odpowiedniego stołu. Dlatego dobrze jest wybrać taki stół, który posłuży nam przez wiele lat. Przy wyborze stołu, często zwracamy tylko uwagę na jego wygląd i modny kształt, zapominając tym samym o jego funkcjonalnych cechach, a także cechach wpływających na nasze zadowolenie z wyboru stołu. Bez względu na designowy kształt, mebel powinien być solidny i wytrzymały.
Trwałość i niezawodność
Aby stół był trwały, niezawodny w użytkowaniu i bezpieczny dla użytkowników, należy przede wszystkim skupić się na materiałach, z jakich został wykonany i na solidności jego konstrukcji. Te dwie rzeczy się łączą, bo wytrzymałość konstrukcji zależy od tego, z jakiego materiału został wykonany.
Solidne wykonanie
Nasze stoły wykonywane są z płyt fornirowanych, pokrywanych okleiną dębową. Nogi stołów wykonywane są z litego drewna bukowego, pokrywanego okleiną. To gwarancja trwałości. Możesz do stołu dobrać dowolne krzesła z oferty, a także wybrać odpowiadający Ci kolor wybarwienia drewna.
Używaj podkładek przez pierwsze tygodnie
Blaty stołów zapewniają wysoką ochronę przed odbarwieniami powstałymi wskutek rozlania alkoholu lub działania wysokiej temperatury (np. rozlania gorącej wody).
UWAGA! Przez pierwsze 3 tygodnie po otrzymaniu od nas stołu należy używać podkładek. Jest to istotne, gdyż zamawiane stoły dostarczane są niemal prosto z fabryki. Lakier ochronny, który pokrywa blat potrzebuje około miesiąca, by uzyskać pełnię właściwości ochronnych. Po okresie 3 tygodni można spokojnie używać blatów bez podkładek.